Csökkennek a front okozta panaszok, kánikulai meleg várható - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Fokozatos melegedés jellemzi majd hazánk időjárását, miközben egyre gyengülő fronthatásokra kell számítani. Szombaton frontmentes, nyári nap lesz, de a kánikulára érzékenyek panaszai fokozódhatnak.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szombaton nem várható fronthatás, visszatér a napos, nyári idő. Országszerte több órás napsütés várható, az UV kritikus értékei miatt főként a kora délutáni órákban érdemes keresni az árnyékos helyeket. Az idő alkalmas lesz szabadtéri programokra. Töltődjünk fel energiával a borús, szürke hétköznapok után.

A levegő porszintje és légszennyezettség mértéke a csapadék hiánya miatt folyamatosan nő. Főként a városokban egyre kevésbé lesz alkalmas a levegő minősége sportolásra, szabadtéri programokra. A pollenallergiások tünetei szintén erősödnek, főként a hét végére.

Vasárnap egy gyenge melegfront fokozza tovább a lassan visszatérő kánikulát, ami az erre érzékenyeket, izzadásra hajlamos embereket, valamint az időseket visel majd meg leginkább. Érdemes jobban figyelni a napi folyadékbevitelre. Strandra, vízpartra érdemes ellátogatni a hétvégén, ugyanis csapadék nem várható.

Hétfőn nem várható fronthatás, marad a kánikula. Alvásproblémák fokozódását tapasztalhatjuk, mivel a minimumhőmérsékletek is 20 fok közelében fognak alakulni. Kedden a jelenlegi számítások szerint hidegfront érkezik, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők már előző nap is felkészülhetnek a fronthatás kivédésére pihenéssel, magas magnézium és káliumtartalmú ételek fogyasztásával.

_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!