Vágólapra másolva!
A mai nap első zivatarai a délutáni órákban Horvátország felől léptek be az országba. Azóta többfelé alakultak ki, majd épületek le konvektív cellák, főként az Alföld területén. Az esti órákban erősödni látszik a zivatartevékenység, főként az ország déli felében. Már a Balaton partjainál is esik.
Vágólapra másolva!

23.10
Zivatarok alakultak ki a Balaton keleti medencéje fölött is. A Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közében továbbra is vannak még zivatarok, azonban csökkenni látszik a csapadék intenzitása.

21.20
Tovább erősödtek a Tisza-menti zivatarok, sőt az egész déli országrészben többfelé erősen megnőtt a csapadékhajlam. A dél-dunántúli területektől egészen a Tisza vonaláig csapadékos az idő. Az Északi-középhegységben gyengült a zivatartevékenység.

20.32
A Tisza vonalán halad északkelet felé és megerősödött az elsőként kialakult zivatargóc. Újabb zivatarok alakultak ki a Dél-Dunántúlon Mecsek térségében, valamint az Északi-középhegységben.

19.15
Továbbhaladt a Tisza vonaláig és intenzívebb lett a dél-alföldi zivatargóc, valamint újabb zivatarok jelentek meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Tiszaújváros környékén.

18.00
A déli határvidéken újabb, heves zivatarok alakultak ki. Szabadka és Bácsalmás környékén intenzív csapadék hullik.

16.30
Baja térségébe erős zivatarok érkeztek, ahol intenzív, záporszerű csapadék esik.

15.55
A csapadéksáv átlépte a Duna vonalát és tovább halad északkeleti irányba. A Balaton környékén is eleredt az eső.

15.30
Megérkeztek az első zivatarok, főként a Mecsek térségében okoznak kiadós csapadékot.


Lelassult hidegfront labilizálta a légkört, ennek hatására zivatarok alakultak ki a horvát-magyar határ mentén. A csapadékzóna északkeleti irányba halad tovább, az esti órákra várhatóan nagyobb területet érint majd.