Vágólapra másolva!
A hétvégén folyamatosan melegszik az idő, egyre kevesebb zápor, zivatar alakul ki. Hétfőn már a napsütésé lesz a főszerep, ami jó hatással van ugyan a kedélyállapotra, azonban kimerültséget, fáradékonyságot okoz. Kedden visszatér a kánikula. Strandok, vízpartok látogatására alkalmas idő várható.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Vasárnap csökken a csapadékhajlam és több órás napsütés várható. Ennek köszönhetően az előző napokhoz képest kissé megnő a hőérzet, kellemes nyári napra lehet számítani. Országszerte szabadtéri programokra alkalmas idő lesz. Érdemes kerti összejövetelt, sportolást, kirándulást tervezni. Célszerű ügyelni a megfelelő folyadékbevitelre tea, ásványvíz vagy akár könnyű levesek fogyasztásával.

A levegő porszintje és a légszennyezettség mértéke jelentős mértékben nem változik, ezért szabadtéri sportolásra, városi sétára alkalmas napok következnek. A pollenallergiások tünetei szintén nem változnak, de nem elhanyagolhatók. Magas koncentrációban főként a csalánfélék és a pázsitfűfélék pollenjei találhatók meg a légkörben.

Hétfőn országszerte napos, derült idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet helyenként meghaladja a 30 fokot, több helyen strandolásra alkalmas lesz az idő. A fokozódó hőség miatt nő a folyadékveszteség, amit ásványvízzel ajánlott pótolni. Szabadtéri fürdésre alkalmas lesz az idő, ezért érdemes tópartra, strandra menni.

Kedden igazi kánikulára lehet számítani, a legmagasabb nappali hőmérséklet elvétve alakul majd 30 fok alatt. Az idősebbeket, fekvőbetegeket, érrendszeri problémákban szenvedőket megviselheti a nagy meleg. Megterhelő feladatokat vagy délelőtt, vagy este célszerű végrehajtani. Aki teheti, látogasson el tópartra, strandra.
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!