Záporok tarkítják az időt a hétvégén

Vágólapra másolva!
A hétvégén is meleg időre készülhetünk, de az országban többfelé lehetnek záporok, zivatarok. A délkeleti országrészben 35 fok feletti forróság várható.
Vágólapra másolva!

Pénteken a többórás napsütés mellett helyenként megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan, főként a nyugati országrészben és keleti határszél közelében alakul ki egy-egy nyári zápor, zivatar. Alapjában véve azonban országszerte a napsütésé lesz a főszerep, így a strandolásnak nem lesz akadálya. A hőmérséklet a délutáni órákra mindenhol 30 fok fölé emelkedik, és a délkeleti megyékben a 35 fokot is meghaladhatja.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, az országban főként a reggeli órákban kell többfelé záporokra, zivatarokra számítani. Délután inkább már csak elszórtan lehet csapadék, de néhol még ekkor is lehetnek hevesebb zivatarok. A hőmérséklet a nyugati megyékben 30 fok körül, keleten továbbra is 35 fok felett alakul.

Vasárnap sem lesz felhőtlen a napsütés. A nap első felében még többfelé várható zápor, zivatar, majd nyugat felől csökken a felhőzet és több órára kisüt a nap. A délutáni órákban főként az északi megyékben lehetnek még heves záporok, zivatarok. A nyugati megyékben, főként a Kisalföld térségében megerősödik a délies szél. A hőmérséklet a nyugati határszél közelében 28 fok körül, keleten továbbra is 35 fok körül alakul.