Vágólapra másolva!
Hűvösebb végre az idő Moszkvában. Csütörtök kora reggel még a szinte már megszokott 28 fok körüli hőmérséklet uralkodott, 8 órára már csak 23 fok volt, és a levegő viszonylag kitisztult.
Vágólapra másolva!

Tovább csökkent az erdő- és tőzegtüzek területe az orosz fővárost körülölelő területen, Moszkva mellett azonban az egyik tűz elért egy szemétlerakót is - igaz, a lángokat csütörtökön reggelre sikerült eloltani.

A példátlanul hosszú, aszályos hőség kisebb természeti "csodákat" is hozott: a fővárosban és környékén újra kivirágzott számos almafa, sok helyen újra virágzik a kutyatej, az üdülőtulajdonosok arról számolnak be, hogy sárga és görögdinnye terem a kertben, egy olvasó pedig fotóval számolt be a Komszomolszkaja Pravda című lapnak, hogy hibiszkuszbokrán 23 centiméter átmérőjű virág nyílt.

Az évszázados hőségrekord a számítógépek működését is megzavarta. Így fordulhatott elő, hogy a Szövetségi Migrációs Szolgálat lakosság-nyilvántartójában az jelent meg, hogy egy krasznodari családi házban 80 ezer ember van bejelentve..

Az ügyészség a szolgálat krasznodari hivatalának adatfeldolgozó rendszerében találta ezt az adatot. A krasznodari fiók adatfeldolgozó rendszere olyannyira felmondta szolgálatot, hogy utólag 16 973 hibát fedeztek el csak a külföldi és állampolgárság nélküli személyek központi adatbázisába juttatott adatokban. Az ok a hőség, a levegőszennyezés és a megfeszített munka volt - jelentette a szolgálat. A szakértők már dolgoznak a hibák elhárításán és az adatok rendbetételén.