Két hidegfront vonul át a héten, de lesz forróság is

Vágólapra másolva!
Szerdán gyengébb, szombaton pedig markánsabb hidegfront vonul át az országon. A két front között gyors és erős hőhullám érkezik, amely pénteken éri el tetőpontját.
Vágólapra másolva!

A hétvégén kezdődött hőhullám kedden tetőzik, de az érkező hidegfront előjeleként kedd este nyugaton és északon már záporok, zivatarok alakulnak ki.

A hidegfront szerda reggel vonul át további csapadékkal, majd északnyugat felől csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Délután már csak az erős, olykor viharos szél, és az előző naphoz képest 3-6 fokkal alacsonyabb hőmérsékletek jelzik a hidegfrontot.

Csütörtöktől gyors hőhullám érkezik, a magasban délies áramlással átmenetileg afrikai eredetű légtömeg sodródik a Kárpát-medence fölé. Pénteken helyenként a hőmérséklet a 35 fokot is elérheti. Ezt a rövid forró periódust szakítja meg a számítások szerint a szombaton heves szélrohamokkal, szórványos záporokkal, zivatarokkal érkező hidegfront.

A lehűlést ezúttal nem követi azonnali meleg periódus, a hűvösebb levegő beáramlása várhatóan vasárnap és hétfőn is folytatódik.