Utcán hömpölygött a víz Németországban a nagy esők után

Vágólapra másolva!
Németországban helyenként az utcán folyik a víz, több patak és kisebb folyó kiáradt a csütörtöki-pénteki esőzésben. A csapadékos időjárás a jövő hét elejéig kitart.
Vágólapra másolva!

A holland határ közelében fekvő német kisvárosban, Ahausban csütörtökön 151 milliméter csapadék hullott. A kisebb vízfolyások és a csatornahálózat gyorsan megtelt, az utcákon folyt a víz, sőt számos pincét is víz árasztott el. A talaj már szerdán telített volt az előző napok csapadéka miatt, így minden csepp újabb eső lefolyásra került, tovább gyorsítva az áradást. A térségben még sokfelé mértek 100 milliméter feletti csapadékot, más városokban is áradások alakultak ki. Bad Salzuflenben háztetőket és fák koronáit tépte le a szélroham, valószínűleg tornádó söpört végig a településen. A több hullámban átvonuló légköri frontokat váltakozva heves zivatarok és csendesebb eső követte. Pénteken a legtöbb csapadék a Duna vízgyűjtőjén hullott.

Közép-Európában az egymás után érkező hidegbetöréseknek köszönhetően a számítások szerint keddig gyakran fordul elő újabb, helyenént jelentősebb mennyiségű csapadék.