Szerdától enyhülnek a szívpanaszok és az ízületi bántalmak - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Kedden még hidegfronti hatás és hűvös, csapadékos idő várható. Szerdától kissé melegszik a levegő, nyugaton már élvezhetjük a napsütés jótékony hatását.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden hidegfronti hatás várható. Az eső mellett erős szélre készülhetünk országszerte, ami fejfájást, szédülést, vérnyomáspanaszokat okozhat. A nappali hőmérséklet 15 fok körül várható. Kellemetlen, késő őszi időre készüljünk, szívpanaszok esetén ne késlekedjünk segítséget kérni! Az ízületi panaszok is erősödhetnek a hűvös, nyirkos idő miatt.

A szálló por szintje és a légszennyezettség mértéke alacsony. Megkönnyebbülhetnek a légúti betegségben szenvedők, hiszen a sok csapadéknak köszönhetően a továbbiakban is tiszta marad a levegő. A pollenallergiások tünetei csak kissé enyhülhetnek, az esős idő ellenére igen magas a parlagfű és az üröm virágporának mennyisége a levegőben.

Szerdán kettősfronti hatás várható, kissé melegszik az idő. Fejfájással, migrénnel, vérnyomás ingadozással számolhatnak a frontérzékenyek. Immunrendszerünk támogatásra szorul a csapadékos, hideg napok után. A meghűléses panaszok enyhítése végett fogyasszunk citrusféléket, melyek kitűnő forrásai a C-vitaminnak.

Csütörtökön tovább melegszik az idő, számottevő csapadék nem várható. Gyenge melegfronti hatás fog érvényesülni. Az érzékenyek fejfájással, nyugtalansággal, alvásproblémákkal küzdhetnek. Az egyre több napsütés jótékony hatással lesz szervezetünkre, a nap folyamán mindenképp töltsünk egy kis időt a szabadban. Egy kis mozgás segít feltöltődni energiával, és jobban is alhatunk az éjszaka folyamán.