Felemás idő lesz a hétvégén

Vágólapra másolva!
Pénteken és különösen szombaton nagy eltérés várható az ország különböző vidékeinek időjárásában. A napos tájak mellett helyenként beborul az ég, és eső, zápor is kialakulhat. Vasárnap Magyarország nagy részén csak gomolyfelhők szakítják meg a néhány órás napsütést, kellemes őszi időre van kilátás.
Vágólapra másolva!

A nappali hőmérséklet a hét vége felé egyre jobban közelít az ilyenkor megszokott 23-24 fokhoz, de az ország nagy részén keddig még hidegebb lesz. Pénteken északon és keleten lesznek naposabb időszakok. Nyugaton és délen átmenetileg beborul az ég, és ott elszórtan fordulhat elő eső, főként a délelőtti órákban.

Szombaton az Alföldön kimondottan jó idő várható délelőtt sok napsütéssel, 22-23 fokos csúcshőmérséklettel. Északnyugat felől azonban egy frontzóna felhőzete érkezik, amely eleinte a Dunántúlon okoz esőt, záport. A csapadékzóna csak este éri el a keleti, délkeleti megyéket a számításaink szerint .

Vasárnap az ország nagy részén kellemes idő várható. A néhány órás napsütést gomolyfelhők szakítják meg, számottevő csapadék inkább csak északkeleten alakul ki. Általában kevéssel 20 fok felett tetőzik a hőmérséklet.


Jövő héten nyári pillanatok is lesznek

A jövő héten fokozatosan tovább melegszik az idő, de a légkör nem nyugszik meg Közép-Európa felett. Szerdától a déli megyékben időnként a 30 fokot is megközelíti a hőmérséklet, de a rövid nyári periódusokat átvonuló frontzónák csapadéka követi.