Nem kedvez az idő a reumatikus panaszoknak - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A hét végére is frontok terhelik a szervezetet. A változékonyság kedvez a kórokozóknak, gyakori a vírusos megbetegedés. Az időjárás érzékenyek a következő napokban, fejfájással, ízületi panaszokkal vérnyomás ingadozással is reagálhatnak ezekre.  A szív és érrendszeri betegek panaszai is erősödhetnek.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Pénteken kettősfront várható, és néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet is. Az erős szél miatt hűvösebbnek érezzük a levegőt. Többnyire csapadékos napunk lesz, az esernyőkre, esőkabátra szükség lesz. Az őszies időjárás becsapós, fontos a réteges öltözködés, a meghűléses betegségek elkerülése végett. Fokozott izgatottság, koncentrációs zavarok léphetnek fel. A közlekedők fokozottan figyeljenek. A reumatikus és ízületi panaszok továbbra is jelen lesznek, de a keleti országrészben kialakuló zivatarok az asztmás betegek panaszait is felerősítheti.

A szálló por szintje és a légszennyezettség mértéke alacsony, és a következő napokban alig fog változni. Továbbra is az igen agresszív allergén virágporral rendelkező üröm és parlagfű pollenjei okoznak panaszokat, de jelen van a csalán és a pázsitfű pollenje is a levegőben. Országszerte okoznak panaszokat a szénanáthásoknak.

Szombaton szeles, csapadékos időre készülhetünk, kettősfronti hatás érvényesül. A szív és keringési betegek is megérezhetik ezt a változást, pihenjenek és könnyű ételek fogyasztásával segítsék szervezetüket a könnyebb alkalmazkodáshoz. A szívbetegek ne terheljék magukat, ők számíthatnak a panaszaik fokozott jelenlétére. Az reumatikus fájdalmak is erősödhetnek, és a fejfájósoknak sem kedvez a mai nap, szédülés, görcsös panaszok is felléphetnek.

Vasárnap azonban frontmentes napunk lesz, a kellemes hőmérséklet mellett csapadék csak néhol fordul elő, bátran szervezzünk kirándulást, alkalmas az idő a szabadtéri programokhoz.
Aki kirándulni megy, az esőkabátot azért ne hagyja otthon. A hét elején még frontmentes napunk lesz, de a felélénkülő szél okozhat az erre érzékenyeknek panaszokat.