Nem csökkennek a reumatikus panaszok - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Szombaton még kettősfronti hatás érvényesül, vasárnaptól azonban fellélegezhetünk, néhány napig elkerülnek bennünket a frontok. A változékonyság kedvez a kórokozóknak, gyakori a vírusos, megfázásos jellegű megbetegedés. Az ízületeseknek nem csökkennek a panaszaik.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szombaton szeles, csapadékos időre készülhetünk, kettősfronti hatás érvényesül. A szív és keringési betegek is megérezhetik ezt a változást, pihenjenek és könnyű ételek fogyasztásával segítsék szervezetüket a könnyebb alkalmazkodáshoz. A szívbetegek ne terheljék magukat, ők számíthatnak a panaszaik fokozott jelenlétére. Az reumatikus fájdalmak is erősödhetnek, és a fejfájósoknak sem kedvez a mai nap, szédülés, görcsös panaszok is felléphetnek. Étkezésük összeállításakor törekedjenek a magnézium, kálium, (hal, tojás, élesztő), valamint a C és B vitamin bevitelére. A kiegyensúlyozott ásványi anyag és vitamindús táplálkozás sokat segít a panaszok enyhítésében.

A szálló por szintje és a légszennyezettség mértéke alacsony, és a következő napokban alig fog változni. Továbbra is az igen agresszív allergén virágporral rendelkező üröm és parlagfű pollenjei okoznak panaszokat, de jelen van a csalán és a pázsitfű pollenje is a levegőben. Országszerte okoznak panaszokat a szénanáthásoknak.

Vasárnap azonban frontmentes napunk lesz, a kellemes hőmérséklet mellett csapadék csak néhol fordul elő, fellélegezhetnek a front érzékenyek, mert néhány napig csökkennek a panaszaik. A mai napra bátran szervezzünk kirándulást, kerti bográcsozást, alkalmas az idő a szabadtéri programokhoz. Aki kirándulni megy, az esőkabátot azért ne hagyja otthon.

Hétfőn még frontmentes napunk lesz, de a felélénkülő szél okozhat az erre érzékenyeknek panaszokat. Fejfájás, szédülés jelentkezhet. A hét első felében szép őszi idő várható sok napsütéssel, 20 fok körüli nappali hőmérséklettel.