Hideg- és melegfront is terheli a szervezetet - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Szombaton átmeneti javulás teszi helyenként lehetővé a szabadtéri programokat, azonban vasárnap erős lehűlés mellett tér vissza az esős idő. Zárt térben ajánlott programokat tervezni. Hétfőtől több napsütés, pozitív hangulatú idő várható.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szombaton előbb hideg-, majd melegfronti hatás várható. Fejfájás, koncentrácós zavarok, ingerlékenység léphet, erősödhetnek a görcsös és reumás fájdalmak. A rekacióidő meghosszabbodhat. Napközben egyre többfelé megszűnik a csapadék, majd este délnyugat felől ismét elered az eső. Északon néhány órás napsütés is várható. Megfelelő öltözetben az északi országrészben az idő alkalmas kisebb kirándulásokra, sportolásra, vasárnap újból csapadékosabb időre van kilátás.

A kiadós csapadéknak köszönhetően szálló por szintje és a légszennyezettség továbbra is igen alacsony, és a következő napokban alig fog változni. A légköri pollenkoncentráció szintén alacsony marad.

Vasárnap erős lehűlés és kettősfronti hatás várható, így mind a hideg-, mind a melegfront érzékenyeket megviseli majd a hétvége utolsó napja. A péntekihez hasonló időjárás várható, erősen borult lesz az ég, országszerte eső várható. Társaságokat hozhat össze ez az idő akár egy házi összejövetellel.

Hétfőn a reggeli órákban ködfoltok, valamint csúszós utak miatt az utakon fokozott figyelem ajánlott. Országszerte több lesz a napsütés, pozitív hangulatú idő várható. Emellett hűvös marad az idő, fokozottan kell figyelni a megfázásveszélyre. Markáns fronthatás nem várható. Többfelé lehetnek még csúszós utak a vasárnapi csapadék után.