A hét második felében több lesz a napsütés - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Szerdán még többfelé tart a csapadékos, lehangoló idő. Kettősfronti hatás terheli a szervezetet. Csütörtöktől több lesz a napsütés, frontmentes nap azonban csak pénteken várható.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán kettős fronthatás terheli a szervezetet, így mind a hidegfrontra, mind a melegfrontra érzékenyeknél felléphetnek időjárás okozta panaszok. Ízületi bántalmak, fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Továbbra is többfelé várható esős idő, ami rossz hatással lesz az általános hangulatra. Az átlagosnál sűrűbben fordulnak elő feszült, ingerült emberek, ezért gyakran a fokozott figyelem, türelem segíthet.

A szálló por koncentrációja és a légszennyezettség szintje országszerte alacsony, és alig fog változni a következő napokban. Az üröm, a parlagfű és a csalánfélék pollenkoncentrációja a csapadéknak köszönhetően csökken.

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás várható. Erősödhetnek a görcsös fájdalmak, továbbá egyeseknél enyhe fejfájás valószínű. Alábbhagy a csapadékhajlam, ezért az eddig erősödő ízületi fájdalmak visszaesnek. A változóan felhős időben általában a napos időszakok dominálnak, így újra javul majd a közérzet.

Pénteken fronthatás nem várható. Száraz, napos időre van kilátás, tovább javul a közérzet. Az őszi időnek megfelelő öltözetben, a délutáni órákban érdemes kimenni a szabadba. Az alacsony légszennyezettségnek köszönhetően egy városi, akár belvárosi séta is ajánlott.