Folytatódik a frontmentes őszi idő - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Nem csak a hét végén, de a jövő hét elején sem várható markáns fronthatás. A sok napsütés garantálja a jó kedélyállapotot. A megfelelően réteges öltözékben ajánlott szabadtéri programokat tervezni.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Vasárnap is folytatódik a frontmentes, napos, őszi idő. A csípős reggelt követően napközben 13 fok körüli hőmérséklet várható. Érdemes kirándulást, sportolást, vagy családi programokat tervezni a szabadban. Ajánlott a réteges öltözködés, így elkerülhető a megfázás. A hűvös időben a szervezetünknek melegítő ételekre van szüksége, ezt meleg levesekkel, gabonából készült ételekkel biztosíthatjuk. Estére egy csésze citromfű teával segíthetjük az éjszakai pihenést.

A szálló por koncentrációja alacsony, azonban a légszennyezettség szintje többfelé eléri a közepes szintet, és a következő napokban várhatóan nőni fog. A légköri pollenkoncentráció átlagos, azonban kissé növekszik.

Hétfőn a reggeli órákban szintén lehet ködfoltokra számítani, azonban a nap folyamán marad a derült, hűvös, őszi idő. Ebben az időjárási helyzetben könnyű megfázni, ezért mindenki figyeljen oda a réteges öltözködésre. Csapadékra továbbra sem kell számítani. Az egyre hűvösödő időben az időjárás hatására egyre szárazabbá válik a bőrünk, ajánlott a bőrtípusunknak megfelelő krémet használni. Reggel továbbra is csípős hideg idő lesz, elkel a kabát, azonban napközben már akár egy melegebb pulóver is elegendő lehet.

Kedden sem várható változás az időjárásban, a további napokban is hasonló kellemes őszi idő várható. A közlekedők a reggeli ködfoltok miatt vezessenek óvatosan, napközben a szembesütő nap okozhat rosszabb látási viszonyokat.