Kettősfronti hatás okoz fejfájást - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A hidegfronti hatás után kettősfront terheli a szervezetet, a csökkent napsütés borongós hangulatot hoz magával.  A csúszós utak és a fokozott ingerültség óvatosságot követel. Ajánlott az izgató hatású ételek, és a koffein mellőzése.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a keleti országrészben még szükséges az esernyő. A hidegfronti hatás az ízületi és a görcsös panaszokat fokozza, ajánlott zöldtea, csalántea fogyasztása, melyek segítik a méreganyagok kivezetését, ezáltal tehermentesítve a szervezetet. A légszennyezettség közepes, de várhatóan csökkeni fog. A nagyvárosokban a nagyobb parkokat részesítsük előnybe egy kellemes sétához. Az esőshelyeken a csúszós utak, a fokozott ingerlékenység, türelmetlenség balesetveszélyes helyzetet teremthet, célszerű ennek elkerülése végett nem rutinszerűen vezetni.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte emelkedett, azonban a következő napokban várhatóan csökkenni fog.

Pénteken kettősfronti hatás várható, így a fejfájósok számíthatnak rossz közérzetre. Többnyire borongós idő lesz, ami a hangulatunkra is negatívan hat, és a hét végére sem lesz jelentős változás. Az esernyőre bárhol szükség lehet, így semmiképpen ne hagyjuk otthon. A folytatásban is változékony marad az idő, a szívbetegek számolhatnak rosszabb közérzettel, vérnyomás ingadozással, ők kerüljék a fokozott terhelést.

Szombaton többnyire borongós idő lesz, csak időnként élvezhetjük a napsütést. Csapadék nem várható, így szabadtéri programok is tervezhetőek. Az élénk szél erősítheti a fejfájást, és az erre érzékenyeknél nyugtalanságot okozhat. Levendulaolajos fürdő kellemesen ellazít a fárasztó nap után.