Sok hó esett Ausztriában, hétvégén nyitnak a sípályák

Vágólapra másolva!
A héten nem csak hazánkban, hanem a szomszédos Ausztriában is téliesre fordult az idő. Az osztrák hegyekben mindenhol havazott, a hétvégén több sícentrum is megnyitja kapuit.
Vágólapra másolva!

A héten Ausztriába is megérkezett az igazi tél. Az osztrák hegyekben sokfelé kiadós mennyiségű hó hullott az elmúlt napokban, és a héten még további havazásra lehet számítani.
A frissen hullott hónak köszönhetően a hétvégén sok sícentrum kinyit.

A héten nyitja meg kapuit Salzburg tartomány egyik legismertebb sícentruma, Obertauern. A sírégióban szerdán is esett a hó, a legfrissebb mérések szerint a völgyben már átlagosan 30 centiméteres, a hegyen 55 centiméteres a hótakaró vastagsága. Az előrejelzések szerint újabb havazásra pénteken lehet számítani a térségben, így várhatóan tovább gyarapodik a hótakaró. Olvadni biztosan nem fog, hiszen itt is napról napra hidegebb lesz az idő, a hegyekben éjszaka -10 foknál is hidegebb várható, és napközben is -5 fok körüli maximum értékek várhatók.

Ugyancsak a hétvégén nyit az Arlberg sírégió egyik legszebb síterepe St. Anton is. A hó vastagsága a legfrissebb mérések szerint a hegyen 100 centiméter, a völgyben 10 centiméter. Szombaton, november 27-én, nyitja meg kapuit az Innsbruck közelében található Axamer Lizum síközpont is.

A fent említett pályák mellett további síközpontok is kinyitnak a hétvégén. A legtöbb sícentrum saját honlapján teszi közzé a nyitás időpontját, így a pontos információkért érdemes az egyes síterepek saját honlapján is tájékozódni.