A szívbetegek ne terheljék magukat - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Változékony napok következnek, a frontátvonulások a szívbetegek panaszait erősítheti. A nagy mennyiségű, néhol vegyes halmazállapotú csapadék fennakadásokat fog okozni a közlekedésben. Ajánlott mindenkinek, hogy ne a megszokott rutin szerint végezzék a napi feladataikat.
Vágólapra másolva!

Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden frontmentes nap lesz, de a hőmérséklet csak a fagypont körüli értékeket éri el. Az autósok számíthatnak csúszós utakra, a gyalogoknak pedig a meleg, réteges öltözködés ajánlott, sapka sál viselete is szükséges. A szabadon lévő bőrfelületeket magasabb zsírtartalmú hidratáló krémmel védjük a hidegtől. A szabadban dolgozók gondoskodjanak meleg védőitalról, meleg tea, és levesek fogyasztása ajánlott. A szívbetegeknek nagyon megterhelő ez az időjárás, ők tapasztalhatják a panaszaik fokozódását. Kerüljék a terhelést, könnyű ételeket fogyasszanak.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban alig fog változni.

Szerdán az erősen borult időben vegyes halmazállapotú csapadékra lehet számítani, nulla fok felett lesz a hőmérséklet, de az erős szél miatt ennél hűvösebbnek érezzük majd a levegőt. Réteges öltözködés, esernyő használata szükséges. A melegfronti hatás okozhat vérnyomás ingadozást, de koncentrációs zavarok is felléphetnek, ne a megszokott rutin szerint végezzük a napi feladatainkat.

Csütörtökön kettősfront várható, a szeles idő az erre érzékenyeknél fejfájásos panaszokat okozhat. A keringési betegek panaszaik fokozódására számítsanak, főként az érszűkületeseknél jelentkezhetnek fájdalmak, akár gyulladásos panaszok is. Ők figyeljenek a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására, és sétáljanak annyit, ami még jólesik. Fogyasszanak csalánteát, és a galagonya hatékony segítség a keringési betegek számára.