Alvászavarok várhatók a hétvégén - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Pénteken gyenge melegfronti hatással indul meg az a melegedés, ami majd a jövő hét elején hoz pár fokkal enyhébb időt. Szombaton még kettősfronti hatás és országos havazás várható, vasárnap azonban egy melegfront éri el hazánk térségét. A következő napokban érdemes az átlagosnál többet pihenni, ugyanis sokaknál alvászavar léphet fel.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Pénteken gyenge melegfronti hatás várható, azonban továbbra is tart a hideg, téli időjárás. Réteges öltözködés ajánlott. Enyhén nő a keringési panaszok, illetve a fejfájás kialakulásának esélye. Szórványosan futó hózáporok alakulnak majd ki az országban, ezeken a területeken az autósok vezessenek óvatosan.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban értékük nem változik.

Szombaton kettősfronti hatás várható, ami mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeket megviselheti. Erősödhet a fejfájás, nő a reakcióidő, azonban ismét ízületi és görcsös panaszok jelentkezhetnek az erre érzékenyeknél. Romlik az általános közérzet, többek esetében feszültség, türelmetlenség jelentkezhet. Országszerte havazás nehezíti majd a közelekedést.

Vasárnap melegfronti hatásra kell számítani. Számottevően nőnek majd a keringési, valamint vérnyomásproblémák, illetve többek esetében alvászavar jelentkezhet. Ez sokaknál kimerültséget, türelmetlenséget okoz. Akik tehetik, próbáljanak többet pihenni, vagy korábban feküdjenek le aludni.