Havazás lassítja a közlekedést

Vágólapra másolva!
A délután második felében Szlovákia felől nedvesebb légtömegek érték el hazánkat, és az ország északi felében egyre többfelé havazás kezdődött. A csapadékzóna kelet-délkelet felé terjed, és a hajnali órákban lépi át a keleti határszélt.
Vágólapra másolva!

23:10
Már a középső megyékben is megszűnt a havazás, a Tiszántúlon azonban még többfelé, főként a Hajdúság és a Nyírség területén esik a hó. Nagyrészt derült az ég a Dunántúlon, és szakadozik a felhőzet a középső megyékben és északon is. Az Északi-középhegységben már -10 fok körül alakul a hőmérséklet. Reggelre a Dunától keletre többfelé képződhetnek zúzmarás ködfoltok.

20:45
A Dunától keletre eső országrészben havazik, a csapadék zöme a Tiszántúlra és a Dél-Alföldre koncentrálódik. A Dunántúlon általában -4, -1 fok van, míg az Északi-középhegységben -10, -7 fok a jellemző. Nyugaton már szakadozott a felhőzet, derült körzetek is több helyen vannak.

18:25

Jelenleg többfelé havazik Veszprémtől Pest megyén át az Észak-Alföldig, valamint az Északi-középhegység térségében. A csapadék súlypontja néhány órán belül a Tiszántúlra helyeződik, majd Románia felé távozik is a hajnali órákban. Átlagosan 1-5 cm friss hó hullhat, az Észak-Alföldön, illetve az Északi-középhegységben érheti el az 5 cm-t. A havazás miatt nő a balesetek kockázata, csökken a gépjárművek menetstabilitása és romlanak a látásviszonyok. A fagy és a havazás miatt fennakadások is lehetnek a közlekedésben.

Szerdán már csak helyenként, elsősorban az Alföldön fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás, de a csapadék mennyisége nem haladja meg az 1-2 cm-t.