Hidegfronti hatás a hét elején - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A hét első napjaiban gyenge hidegfronti hatás terheli a szervezetet, görcsös panaszokat, vérnyomáscsökkenést tapasztalhatunk. A növekvő csapadékhajlam miatt ízületi fájdalmak is jelentkezhetnek. Folytatódik az enyhe idő.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn gyenge hidegfrontihatás érvényesül, de a hőmérsékletek az ország nagy részén még az átlag felett alakulnak. Az északi és a nyugati megyékben szórványosan alakul ki eső, zápor. Vérnyomáscsökkenést, görcsös panaszokat tapasztalhatunk. Érdemes könnyen emészthető ételeket, C-vitamin tartalmú gyümölcsöket fogyasztani, ezzel mérsékelhetjük a front szervezetünkre gyakorolt hatását. Fáradékonyság is jelentkezhet, szervezetünket felélénkíthetjük egy csésze zöldteával.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja az ország nagy részén alacsony, csak egy-két nagyvárosban emelkedik az egészségügyi határérték közelébe. A levegőminőség a következő napokban a csapadékos területeken javulni fog.

Kedden továbbra is gyenge hidegfronti hatás várható. Többfelé előfordul eső, záporeső, a hegyekben esetleg havas eső. A növekvő csapadékhajlam miatt párás lesz a levegő, erősödhetnek az ízületi panaszok. Az ízületi fájdalmak enyhítésére csalántea fogyasztása ajánlott.

Szerdán gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. Fejfájós panaszok, migrénes tünetek jelentkezhetnek. Sok folyadék és B6 vitamin segíthet a tünetek megelőzésében.

Az időjárás-változások hatására jelentkező tünetekről részletesen itt olvashatsz.