A klímaváltozás fékezésére keresi a megoldásokat a III. Magyarországi Klímacsúcs

Vágólapra másolva!
A szentendrei Regionális Környezetvédelmi Központ nulla szén-dioxid-kibocsátású épületében szervezi meg a Klímaklub a III. Magyarországi Klímacsúcsot. A tanácskozásra 2011. január 19-én kerül sor.
Vágólapra másolva!

Napjaink legfenyegetőbb problémájára, a klímaváltozás lefékezésére keresi a megoldást a III. Magyarországi Klímacsúcs, amelyet Szentendrén, a Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) épületében szervez meg a Klímaklub. A tanácskozás a klímaváltozás elleni védekezésre, az alkalmazkodás fontosságára, az ágazati problémákra hívja fel a figyelmet, továbbá az ipar és a gazdaság kihívásaira keresi a választ. A tanácskozás központi kérdése, hogy melyek Magyarország teendői az ENSZ legutóbbi, a mexikói Cancúnban tartott nemzetközi klímakonferenciájának eredményei után.

A tanácskozásra a Klímaklub honlapján lehet jelentkezni.

A kerekasztalbeszélgetéseken részt vesznek a tudományos élet jeles kutatói, professzorai, társadalmi szervezetek képviselői, gazdasági társaságok vezetői, politikai döntéshozók képviselői. A beszélgetés sikerét moderátor biztosítja. A csúcs előtt egy nappal, 18-án látványos felvonulásra kerül sor Budapesten, a Lánchídon 16 óra 30 és 17 óra 30 perc között. A tanácskozás a magyar soros uniós elnökség hivatalos rendezvénye.


Röviden a Klímaklubról:

  • Legfőbb célja az egész Földet fenyegető éghajlatváltozás lefékezése, együttműködés a káros hatásainak megelőzésében
  • A politikai, a gazdasági és a tudományos élet valamint a civilek közötti klímaügyi párbeszéd megvalósítása
  • Fiatal generációk környezettudatos gondolkodásmódjának kialakítása, elősegítése
  • A kutatás-fejlesztés eredményeinek kommunikálása
  • Módszertani egyeztetések, szakértői konzultációk
  • 40 lakosságot megszólító rendezvény
  • Erdőtelepítések