Szokatlan enyhülés zavarja meg a szervezetet - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Pénteken erősödik a melegfronti hatás és tovább folytatódik az enyhülés. A gyors melegedéshez kevesek szervezete tud teljes mértékben alkalmazkodni, sokaknál fejfájás, levertség jelentkezhet. Szombattól enyhül ugyan a fronthatás, de a komfortérzet továbbra is alacsony marad.  
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Pénteken erősödő melegfronti hatásra kell számítani. Jelentősen nőnek majd az alvászavarok, többen lehetnek ingerültek a szokottnál. Erre megoldásként szolgálhat egy illóolajos fürdő, vagy levendulaolaj párologtatása. Borongós, párás idő várható szórványos esővel, majd délután csökken a felhőzet. Az enyhe, magas páratartalmú levegőben erősödhetnek a fejfájósok panaszai, a tüneteket mérsékelhetők bőséges folyadék fogyasztásával.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte közepes szintű, és a továbbiakban a csapadékosabb időjárásnak köszönhetően kissé csökkenni fog.

Szombaton ugyan folytatódik a melegedés, azonban gyenge hidegfronti tünetek várhatók. Sokak feszültebben lehetnek a megszokottnál, nő majd a reakcióidő, valamint ízületi panaszok jelentkezhetnek. Többször csökken a komfortérzet is, mert élénk, néhol erős széllökések várhatók.

Vasárnap továbbra is enyhe idő várható, front ugyan nem éri el hazánk térségét, azonban enyhe melegfronti tünetek jelentkezetnek. Többen tapasztalhatnak fejfájást, álmatlanságot, levertséget. Célszerű a könnyen emészthető ételek fogyasztása, valamint a fokozott folyadékbevitel.

Az időjárás-változások hatására jelentkező tünetekről részletesen itt olvashatsz.