A szél is alig mozdul a kora nyári időben

Vágólapra másolva!
Meleg, száraz levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Kellemes, kora nyárias idő várható csütörtök délutánig, akár 27 fok is lehet, és alig lesz légmozgás. Ennél melegebb Spanyolországban lesz szerdán és csütörtökön, ott 30 fokos, nyári melegre lehet számítani.
Vágólapra másolva!

Meleg, száraz levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, kellemes, kora nyárias idő várható. Túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csak kevés gomolyfelhő képződik. Szerdán időnként megélénkül az északkeleti szél, csütörtökön gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

Csütörtök késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon növekedhet meg a felhőzet, de estig csapadék ott sem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 6, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24, 27 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Bár légköri front továbbra sem lesz felettünk, a magasban zajló melegedés miatt a melegfrontokkal együttjáró tünetek jelentkezhetnek az érzékenyebb szervezetűeknél. A fejfájás, migrén, fáradékonyság, levertség hátterében légköri okok is meghúzódhatnak.

Napos idő van Európa jó részén

Hosszan elnyúló frontrendszer alakítja az időjárást Izlandtól a Skandináv-félsziget nyugati részén, valamint a Benelux államokon és Franciaországon keresztül egészen a Pireneusi-félszigetig. Emiatt a felsorolt területeken gyakran felhős az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor. A Kelet-európai-síkságon hidegfront okoz elszórtan esőt.

Ugyanakkor a kontinens többi részén anticiklon hatására sokat süt a nap, csak helyenként növekszik meg erősebben a gomolyfelhőzet, számottevő csapadékot sehonnan sem jelentenek. A délutáni órákra általában 18, 26 fokig melegszik fel a levegő, sőt Spanyolországban 27, 30 fokot is mérnek. Ennél hűvösebb van a Brit-szigeteken, ahol a csúcshőmérséklet 13, 18 fok között változik.