Hétfőig melegszik az idő, kedden markáns hidegfront érkezik

Vágólapra másolva!
Vasárnap nyugodt időre van kilátás. Döntően napos idő valószínű, csak időnként jelenhetnek meg gomolyfelhők az égen, még futó záporok kialakulásának is csekély az esélye. Az olykor megerősödő déli széllel melegebb levegő érkezik fölénk, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul. 
Vágólapra másolva!

A következő napokban hűvösebb és melegebb légtömegek váltakozva érik el hazánkat, amely megterhelő lehet mind a fiatal, mind az idősebb szervezet számára. Vasárnap és hétfőn pár fokkal melegszik az idő, majd kedden egy markánsabb hidegfront érkezik. Mindemellett délutánonként megnövekszik a felhőzet, de az UVB sugárzás továbbra is erős lesz. Csalóka lehet az időjárás, hiszen akkor is leéghetünk, ha éppen felhők takarják a napot.

Ekkor ún. szórt vagy diffúz sugárzás ér minket, ami azt jelenti, hogy a felszínről, a környezetünkben megtalálható tárgyakról verődik vissza a sugárzás, ami ugyanúgy veszélyes lehet az egészségünkre. Bőrpírt, leégést okozhat, hosszútávon pedig növeli a bőrrák kialakulásának esélyét. Érdemes tehát kicsit felhősebb időben is fényvédő krémeket használni. A közlekedés feltételei általában jók lesznek, de a hőmérsékletváltozásra érzékenyebben reagálóknál csökkenhet a koncentráló-képesség.