Heves zivatarok és viharos szél várható, csütörtökig tíz fokot hűl a levegő

Vágólapra másolva!
A zivatarok miatt első fokú riasztás van érvényben szinte az ország egész területén, viharos szél várható, helyenként jégeső is lehet, csütörtökig tíz fokot hűl a hőmérséklet, pénteken és szombaton már jobb idő lesz.
Vágólapra másolva!

Heves zivatarokra lehet számítani szerdán is az ország nagy részén, elsősorban a középső és a keleti területeken, ezeket felhőszakadás, viharos szél kísérheti. Szerdán nyugaton, csütörtökön már országszerte hűvös lesz - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán az ország nagy részén, leginkább a középső és a keleti területeken lehet záporokra, heves zivatarokra számítani, amelyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Az OMSZ honlapján olvasható előrejelzés szerint a zivatarok miatt a nyugat-dunántúli régiót leszámítva mindenhol elsőfokú riasztás van érvényben. Az éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint ez az Észak- és a Dél-Alföldön, valamint Észak-Magyarországon másodfokúvá is fokozódhat. Szerda délelőtt másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az OMSZ a közép-magyarországi régióra a várható nagy mennyiségű eső miatt.

Az ország nyugati felében szerdán már hűvösebb idő várható, de keleten, délkeleten még 30 fok körül alakulnak a maximumok, a legmelegebb időre a Tiszántúlon lehet számítani.

Csütörtökön viszont csaknem 10 fokot esik a hőmérséklet, ekkor már országszerte csak 18-23 fok lehet. Borongós, csapadékos időre van kilátás, több helyen ekkor is lehetnek még hevesebb zivatarok.

Ehhez képest pénteken és szombaton barátságosabb időjárásra lehet számítani. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, a csúcshőmérséklet várhatóan 23-28 fok körül alakul majd. Vasárnapra ismét csapadékos, hűvösebb időre van kilátás.