Ragyogó napsütéssel melegszik az idő

Vágólapra másolva!
Továbbra is száraz, kissé melegebb levegő áramlik szerda estig a Kárpát-medence fölé, folytatódik a nyári idő. Pénteken már 34 fokig melegszik a levegő. Nem kell számítani veszélyes időjárási jelenségre, vagyis heves zivatarra, jégesőre, felhőszakadásra.
Vágólapra másolva!

Túlnyomóan napos, száraz idő várható szerdán, bár a Dunától keletre elszórtan zápor, zivatar kialakulhat az éjszaka első feléig. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű, 28 fok körül alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Éjszakára mindenütt mérséklődik a szél, szerdán csak a Tiszántúlon élénkülhet meg a légmozgás. Veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Vasárnapig az időszak nagy részében általában derült, száraz idő lesz. Éjszaka 11-15-21 fok között alakul a hőmérséklet, nappal többnyire 25, 30 fokig melegszik a levegő. Pénteken kánikulai melegre kell számítani 29, 34 Celsius-fokkal.

Ilyen az idő Európában

Ciklonok örvénylenek Izland, Írország, valamint Ukrajna felett. Emiatt Európa jelentős részén erősen felhős az ég, és sokfelé fordul elő eső, zápor, zivatar. Ugyanakkor ahol nagy területen anticiklon alakítja az időjárást, így a 48. szélességi körtől délre és északon a Fehér-tenger környékén, ott túlnyomóan napos, száraz, eseménytelen az idő.

Meleg, 29, 35 fok van Dél-Európában, a Balkán-félszigeten és a Kelet-európai-síkság déli felén, sőt Spanyolországban és a Kaszpi-tenger mentén 37, 40 fokot is mérnek. Nyugat- és Észak-Európában ugyanakkor csak 17, 25 fokig melegszik fel délutánra a levegő, de Nyugat-Írországban és egyes norvég tájakon ennél is hűvösebb van.