Csak átmeneti lehűlést hoz a hidegfront

Vágólapra másolva!
Két napig tartó lehűléssel jár a szerdán este érkezett hidegfront. A hét végére visszatér a nyár, vasárnap akár 31 fok is lehet, viszont hétfőn újabb hidegfrontra kell számítani.
Vágólapra másolva!

A hidegfront csütörtökön változékony, záporos időjárást okoz, elsősorban az ország északi, észak-keleti harmadában. A hőmérséklet napközben 21-26 Celsius-fok körül alakul az ország túlnyomó részén, északkeleten lehet ennél hűvösebb is. Élénk, akár viharos széllökésekre is lehet számítani az északkeleti országrészben, valamint az Északi-középhegységben.

Az arra érzékenyek hidegfronti hatással számoljanak: rossz közérzet, fejfájás, szédülés, ízületi fájdalom jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás. Halmozottabban észlelhetők az allergiás tünetek. Az erős szél sokaknál idegességet válthat ki.

Pénteken 19-25 fok várható, a felhőzet csökken, csak szórványosan fordulhat elő csapadék, az észak-nyugati szél viszont még gyakran erős lesz. A hét végére ismét nyáriasra fordul az idő, kevés csapadék és sok napsütés várható. Szombaton 23-28, vasárnap akár 31 fok is lehet. Hétfőn ismét hidegfront érkezik, ekkor szórványosan előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. A jelenlegi előrejelzések szerint viszont a folytatásban már nem várható csapadék, a hajnali órákban 12-17, napközben 22-27 fok valószínű.