Kisüt a nap szerdától

Vágólapra másolva!
Fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és kevésbé lesz esős-párás az idő szerdán és csütörtökön, mert délkelet felől kissé szárazabb, enyhébb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. Kora délután már 16-17 fok is lehet.
Vágólapra másolva!

Szerdán egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet kelet felől. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 9 fok között alakul, délutánra általában 12-17 fokig melegszik a levegő. A Nyugat-Dunántúlon viszont erősen felhős marad az ég. A nyugati határ mentén kisebb eső, zápor valószínű. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a délkeleti szél a középső országrészben.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég több-kevesebb napsütéssel. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul A nyugati határnál kisebb eső előfordulhat, de a csapadék mennyisége területi átlagban nem éri el a 2 mm-t sem. A délkeleti szél megélénkül, időnként megerősödik. A 10-20 km/h-s átlagszél mellett 25-45 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani.

Délkelet felől kissé szárazabb, enyhébb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, ezért lesz kevésbé felhős az idő a következő két napban. Magyarország egy anticiklon délkeleti peremén helyezkedik el. A kiterjedt magasnyomású övezet szélén viszonylag sok a felhő, a hőmérséklet többnyire 8 és 15 fok között változik.

Front továbbra sem éri el az országot, erős fronthatás tehát nem várható, de a magasban zajló melegedés miatt a gyenge melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek az erre érzékenynél. Esetenként fejfájást, levertséget, fáradékonyságot okoznak a légköri változások, az álmatlanságnak is lehetnek időjárási okai.

Vasárnapig eleinte változóan felhős lesz az ég, a nyugati határnál néhol eső is lehet. Általában többórás napsütés várható a hajnali párásság és ködfoltok feloszlása után. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) az ország területén nem lesz.