Marad a napos idő a jövő hét elején

Vágólapra másolva!
Vasárnap és hétfőn is jobbára gyengén felhős, napos lesz az idő. A hidegfront és a megélénkülő szél hatására javul a levegő minősége az ország nagy részén.
Vágólapra másolva!

Éjszaka többfelé köd, majd alacsonyszintű felhőzet képződik a kevésbé felhős helyeken. Sűrű ködre délnyugaton, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben kell számítani.

Vasárnap több-kevesebb napsütés várható. Északnyugaton gyengén felhős, napos idő lesz, de főleg az északkeleti tájakon megmarad az alacsony szintű felhőzet, arrafelé tartósan nyirkos, hideg marad az idő. Számottevő csapadék nem lesz, de a borult részeken szitálás előfordulhat.

A hajnali 0, -5 fokról többnyire 3, 8 fokig emelkedik a hőmérséklet, de északkeleten ennél hidegebb, az Alpokalján viszont 8 foknál is melegebb lehet. Több helyen megélénkül a délnyugati szél, erős lökésekkel.

Hétfőn gyengén felhős, napos időre van kilátás, az északkeleti határvidéken lehet több a felhő. Csapadék nem várható. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 12 fok között alakul.

A hidegfront és a megélénkülő szél hatására javul a levegő minősége az ország nagy részén, ami jótékonyan hat az egészségre és az általános közérzetre. A frontérzékenyek számára viszont nehezebben telnek ezek a napok: eleinte hideg, majd enyhébb léghullámok érkeznek, emiatt mind a melegfrontra, mind a hidegfrontra jellemző tünetek felléphetnek. Sokaknál erősödhetnek a reumatikus fájdalmak, ingadozhat a vérnyomás, és fejfájás, migrén is előfordulhat.