Ismét ködbe borul szinte az egész ország

Vágólapra másolva!
Túlnyomóan borult, párás idő valószínű szerdán az ország nagy részén, ámde lehetnek kevésbé felhős területek, főként északnyugaton. Néhol előfordulhat ködszitálás, ónos szitálás.
Vágólapra másolva!

Sűrű köd várható kedd estétől a Tiszántúlon. Az alacsonyszintű felhőzetből, ködből bárhol előfordulhat szitálás, ónos szitálás - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -6 fok között alakul.

Szerdán túlnyomóan borult, párás idő valószínű az ország nagy részén, ámde lehetnek kevésbé felhős területek, főként északnyugaton. Általában -2, +3 fok között várható a legmagasabb nappali hőmérséklet, ennél pár fokkal melegebb az északnyugati országrészben lesz. Néhol előfordulhat ködszitálás, ónos szitálás, de számottevő csapadékra sehol sem kell számítani. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt lesz.

A magasban kezdődő melegedés miatt a gyenge melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél: előfordulhat náluk fáradékonyság, fejfájás és migrén, sőt az esetleges alvási zavaroknak is lehetnek légköri okai.

Ilyen az idő Európában

Ismét anticiklon alakítja Európa középső és déli részének időjárását. A leszálló légmozgások területén nagyrészt derült vagy gyengén felhős az ég, ám előfordulnak borult, párás, helyenként tartósan ködös területek is, mint ahogy Magyarországon is. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de néhol kialakul szitálás, ónos szitálás.

Ugyanakkor Izland felett markáns ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere Európa nyugati partvidékén okoz változékony időt. Arrafelé többnyire erősen felhős az ég, és esik az eső, záporeső. Ciklon határozza meg a Kelet-európai-síkság időjárását is, sokfelé fordul elő havazás, az erős szél hatására hófúvás is. A csúcshőmérséklet fagypont körül marad, de az Urál előterében helyenként a -5 fokot sem éri el, sőt Skandinávia északi részén -10 fok alatti értékeket is mérnek.