Marad a felhős, tavaszias meleg

Vágólapra másolva!
Csak a tartósan ködös Kelet-Magyarországon nem emelkedik nulla fok fölé a hőmérséklet. Az északnyugati szelet a Dunántúlon helyenként élénk széllökések kísérik, de szerdán is jóval melegebb lesz a januárban megszokottnál.
Vágólapra másolva!

Szerdán a távozó frontrendszer mögött átmenetileg enyhébb levegő áramlik Magyarország fölé. Ezért változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között, a tartósabban ködös keleti területeken 0 fok közelében valószínű. Késő estére -1, +4 fok közé hűl a levegő.

Az északnyugati szelet a Dunántúlon helyenként élénk széllökések kísérik. Keleten a hajnalban képződött köd néhol napközben is tartósan megmaradhat, ám figyelmeztető előrejelzést egyik térségre sem adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Orvosmeteorológia

Gyenge melegfronti hatás kezdődik, ez okozhat fejfájást, migrént, fáradékonyságot, a reakcióidő is hosszabb lehet a megszokottnál.

Csütörtökön hasonló időre lehet számítani: északon és északkeleten több, másutt kevesebb lesz a felhő, de több-kevesebb napsütés is várható. Csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.