Derült és fagyos lesz az idő

Vágólapra másolva!
A napos szerda után fagyos éjszaka jön, egyre hidegebb levegő áramlik az ország fölé. A száraz időben lesz olyan vidék, ahol napközben sem lesz melegebb mínusz 1 foknál.
Vágólapra másolva!

Szerdán derült lesz az ég az ország nagy része felett, sok napsütésre lehet számítani. A Tiszántúl felett viszont még sok lesz a felhő, néhol hószállingózás is előfordulhat. Viharos széllökések kísérik a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten az északi, északnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 4 Celsius-fok között várható. Késő este -5, 0 fok várható.

Csütörtökön keleten többször is megnövekszik a felhőzet, szórványosan kisebb havazás, hózápor is kialakulhat belőle. Másutt csak időnként növekszik meg a felhőzet. Élénk, helyenként erős lesz az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3, -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +2 fok között alakul, tehát egyre fagyosabb az idő.

Ugyan veszélyes meteorológiai esemény nem várható ezen a két napon, de az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, tünetek is.