Még lesznek plusz fokok hétfőn

Vágólapra másolva!
Az Észak-Dunántúl a legmelegebb vidék, kedd hajnalra sűrű köd és csikorgó fagy várható. A légszennyezettség egyedül Putnokon veszélyes szintű a szálló por (PM10) miatt, másutt kifogásolt, de a legtöbb településen elfogadható szintű.
Vágólapra másolva!

Hétfőn átmenetileg erősen felhős lesz az ég az Alpokalján, valamint a déli megyékben. A sűrű, zúzmarás köd délelőtt oszlik fel az Orosháza-Keszthely vonaltól délre eső régióban. Másutt derült vagy gyengén fátyolfelhős idő lesz, csapadék nem várható.

A hőmérséklet kora délután +2 és -3 fok között alakul: az Észak-Dunántúlon, továbbá Budapesten és környékén lesz a legmelegebb. Késő este -3, -8 fok között várható a hőmérséklet. Élénk, helyenként erős lesz a keleti, északkeleti szél az Alföld északi felén, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Egyedül Putnokon veszélyes a légszennyezettség: a szálló por (PM10) mennyisége hétfőn is meghaladja a tájékoztatási küszöböt az Országos Környezetegészségügyi Intézet elemzése szerint, vagyis legalább 100 mikrogramm por van egy köbméter levegőben.

Forrás: OMSZ
Ilyen hideg várható január 31-én reggel 7 órakor - részletes adatokért kattintson a térképre!

Kedden többnyire derült, napos idő várható. Délelőttig viszont sűrű, tartós, több mint hat órán át tartó ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében. Itt a látótávolság pár száz méterre rövidül. Egyébként csapadék nem lesz, mérsékelt marad a keleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -8, -15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -3 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem várható, de a hideg időben gyakoribbak lehetnek a reumatikus panaszok. A többé-kevésbé napos idő azonban kedvezően hat a közérzetre. A hideg idő miatt ritkábban lépnek fel a cseppfertőzéssel terjedő betegségek.