Mínusz 20 fok lesz Észak-Magyarországon

2012.02.01. 10:52

Sárga figyelmeztetést adtak ki az extrém hideg miatt, a hidegérzetet tovább fokozzák az erős széllökések hat észak-alföldi és észak-magyarországi megyében. Szerdán és csütörtökön napközben továbbra is derült, száraz és fagyos idő lesz.

Szerda estétől még az eddigieknél is több fokkal hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe északkelet felől. Ezért csütörtökre sárga figyelmeztetést adott ki hat megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ): extrém hideg lesz Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön.

Mínusz 20 Celsius-fok közelébe csökken a hőmérséklet a csütörtökre virradó éjszaka Borsod, Szabolcs és Nógrád megyében. A hidegérzetet tovább fokozza, hogy emellett erős, 45-60 km/órás széllökések is kialakulhatnak Borsodban és Szabolcsban, ami miatt több fokkal még hidegebbnek tűnik az idő.

Mínusz 15 fok körüli minimumhőmérsékletekre figyelmeztet az OMSZ Hajdú, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében, ráadásul erős, 40-50 km/órás szél mellett. A délnyugati régió kivételében mindenütt -10 fok alatti minimumhőmérsékletek várhatók az ország túlnyomó részén.

Forrás: OMSZ
Ilyen hideg várható csütörtök reggel 7 órakor - kattintson a térképre részletesebb adatokért!

Szerdán folytatódik a hideg idő: a hőmérséklet kora délután -1, -6, késő este általában -5, -11 fok között valószínű. Napközben általában derült idő lesz az ország nagy részén, de nyugaton és délen helyenként erősebben megnövekszik, megvastagszik a fátyolfelhőzet. Csapadék most sem várható. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik a keleti, északkeleti szél.

Csütörtökön napközben fátyolfelhős lesz az ég, de délen fokozatosan megvastagszik a felhőzet, északon több, délen kevesebb napsütésre lehet számítani. Csapadék nem várható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK