Lesz némi friss hó vasárnap is

Vágólapra másolva!
Főleg a déli megyékben hull nagyobb mennyiségű friss hó a hétvégén. Hétfőn és kedden valamelyest enyhül az idő, valamivel melegebb lesz napközben a vastag felhőréteg miatt, de továbbra is marad a hideg tél, erős fagyokkal.
Vágólapra másolva!

Szombaton nagyjából 10 centiméter friss hó hullhat a déli, délnyugati határvidéken, hajnalban már meg is indult a havazás. Vasárnap újabb 5-8 centiméternyi hó várható ugyanott. Körülbelül a Szombathely-Békéscsaba vonaltól északra csak kisebb hószállingózásra kell számítani, 1-2 centiméter hóval. Budapesten sem lesz jelentős mennyiségű hó a hétvégén.

Vasárnap borult idő lesz az ország déli felén, többfelé változó intenzitású havazással. Északon eközben akár több órás napsütésre is lehet számítani, és inkább csak hószállingózás lehet. Többnyire mérsékelt marad az északkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -10, -20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -8 fok között alakul.

A jövő héten elszórtan lesz kisebb havazás, ezzel együtt borult lesz az ég, kevés napsütés valószínű. Továbbra is erősek maradnak az éjszakai fagyok. A vastag felhőréteg miatt némileg enyhébb lesz az idő: éjszaka -10 fok körül, nappal 0, -7 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet. Kedden és szerdán akár +1 fok is lehet délben.

Orvosmeteorológia

Légköri front nincs az ország felettünk, viszont a hideg időben gyakoribbak lehetnek a reumatikus, görcsös panaszok. A fejfájásnak, szédülésnek is lehet légköri oka. A szabadban tartózkodóknak ajánlott rétegesen öltözködniük.