Némi napsütéssel melegszik az idő

Vágólapra másolva!
Már plusz 1 fok is várható kora délutánra, éjszakára sem hűl mínusz 15 fokig a levegő. Kedd estig eleinte még nedvesebb, majd északnyugat felől egyre szárazabb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé.
Vágólapra másolva!

Kedden több-kevesebb napsütésre lehet számítani a változóan felhős ég mellett - a középső országrészben valószínű a legtöbb napsütés. Csapadék nem várható.

Megélénkül az északnyugati szél, főként a Dunántúl északi felén. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1, -5 fok között várható. Késő estére -4, -11 fok közé hűl a levegő.

A következő 24-36 órában nem lesz légköri front Magyarország felett. A Kárpát-medencét még igen hideg levegő tölti ki, továbbra is érdemes alaposan, rétegesen öltözködni. Az arcot és a kezet zsírosabb krémmel ajánlott kezelni.

Gyengülnek a fagyot okozó anticiklonok

Egy-egy anticiklon helyezkedik el az Atlanti-óceán és a Kelet-európai-síkság fölött. A magasnyomás területén általában kevés a felhő, csak a peremén van több, ott helyenként havazik. Ugyanakkor a Norvég-tenger, a Baltikum és a Földközi-tenger középső medencéje fölött sekély ciklon örvénylik. Emiatt a Germán-Lengyel-alföldön és a Balkán-félsziget térségében többfelé havazik, Izlandon eső, záporeső esik.

A mediterrán térségben és Európa nyugati vidékein enyhe az idő, a délutáni órákra általában 7 és 12 fok közé melegszik fel a levegő. Ezzel szemben Európa nagy részén továbbra is hideg van, a maximumhőmérséklet többnyire -5 fok alatt marad, északkeleten néhol -20, -23 fokot is mérnek.