Elolvad a hétfői hó is

Vágólapra másolva!
Többnyire borult időre kell számítani, havas esővel, havazással, de késő estére is marad a meleg. Északnyugat felől egy hidegfront érte el az országot, amely hullámot vetve, lassan vonul délkelet felé.
Vágólapra másolva!

Hétfőn napközben is többnyire borult idő lesz, csak késő délutántól vékonyodik, majd csökken a felhőzet északnyugaton, északon. Északnyugat felől egy hidegfront érte el az országot, amely hullámot vetve, lassan vonul délkelet felé.

Hétfőn is kell csapadékra számítani, előbb a Dél-Dunántúlon, majd délután inkább az Alföldön, illetve a Tiszántúlon. Az Alföldön is egyre több helyen fordulhat elő havas eső, havazás, a hó azonban olvadni fog.

Síkvidéken csak átmenetileg megmaradhat meg a felszínen lepelnyi hóréteg. A magasabban fekvő helyeken, azaz 300-400 méter felett és főként a Mecsekben akár 5 centiméternél több friss hó is hullhat. Késő estétől helyenként sűrű köd képződik, főként a Duna-Tisza-közén. Helyenként megerősödik az északi szél, elsősorban a Dunántúlon. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 Celsius-fok között várható, késő estére -3, +2 fok közé hűl a levegő.

Fejfájás, migrén, szédülés jelentkezhet a hidegfronti hatás miatt. Hosszabbá válhat a reflexidő. Ingadozhat a vérnyomás, erősödhetnek a reumatikus panaszok.

Kedden többnyire gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3, -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.