Változik az idő csütörtöktől

Vágólapra másolva!
Az alapvetően napos és száraz szerda után ismét csapadékot hozó hidegfront éri el az országot észak felől. Csütörtök hajnalra sűrű, tartós köd várható délkeleten, délen és északon.
Vágólapra másolva!

Szerda délelőtt fokozatosan feloszlik a sűrű köd, amely elsősorban délkeleten, délen és északon képződött. Alapvetően napos idő várható az ország nagy részén. Ha időnként megjelennek is felhők az égen, csapadék sehol sem lesz.

A legmagasabb hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul, ennél hidegebb idő a ködösebb, felhősebb helyeken lehet. Késő estére +2, -4 fok közé hűl le a levegő. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Este ismét egyre párásabb lesz a levegő, délkeleten, délen és északon már nagyobb területen képződik sűrű köd, amely miatt pár száz méterre csökken a látótávolság.

Orvosmeteorológia

Front nem várható, de a magasban áramló enyhébb levegő hatására fejfájás, migrén jelentkezhet a melegfrontra érzékenyeknél. Csökkenhet a koncentrálóképesség, nőhet a reakcióidő.

Csütörtöktől változik az idő, mert észak felől hidegfront közelíti meg az országot. Északnyugat felől megnövekszik, majd megvastagszik a felhőzet, és délutántól már elszórtan kisebb eső is lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 10 fok között alakul. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként meg is erősödik.