Keleten maradnak a zivatarok és a jégeső

Vágólapra másolva!
Tovább vonul kedden a hidegfront az ország keleti része felé, heves zivatarokra, erős szélre és jégesőre is lehet számítani, helyenként akár 30 mm csapadék is eshet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 17, 22 fok között valószínű.
Vágólapra másolva!

Kora délutánig keleten még lehetnek zivatarok, kezdetben akár hevesek, ezeken a területeken újra előfordulhat 90 km/h-s szél és jégeső - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Északkeleten területi átlagban is hullhat 20 mm körüli csapadék. A Dunától keletre helyenként felhőszakadás is lehet, akár 30 mm eső is eshet. Napközben többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél, melyet elsősorban az Észak-Dunántúlon és Pest megye nyugati részén kísérhetnek 70 km/h feletti lökések.

Kedden a hidegfront tovább vonul kelet felé. Mögötte több fokkal hűvösebb, eleinte még nagyobb nedvességtartalmú, majd nyugat felől egyre szárazabb levegő érkezik fölénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 17, 22 fok között valószínű.