Délnyugaton zivatarok, máshol már sok napsütés

Vágólapra másolva!
A változóan felhős időben délnyugaton lehetnek heves zivatarok felhőszakadással, jégesővel. Másodsorban északkeleten alakulhatnak ki néhol zivatarok. Riasztás egyelőre nincs érvényben.
Vágólapra másolva!

Szerdán északon és nyugaton változóan felhős, másutt alapvetően napos idő lesz. Délkelet-Magyarország kivételével szórványosan várható zápor. Zivatar napközben elsősorban délnyugaton, másodsorban északkeleten alakulhat ki néhol.

Délnyugat-Magyarországon a zivatarokat kis eséllyel felhőszakadás és jégeső kísérheti, tehát rövid idő alatt 25 milliméter csapadékra és esetleg 2 centiméter körüli jégszemekre kell számítani. 75 kilométer/óra feletti szélroham is lehet a zivatarok környezetében. Heves zivatar miatt Baranya és Somogy megyére, heves zivatar és felhőszakadás miatt Vas és Zala megyére adott ki első fokú figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megélénkül a nyugati, északnyugati szél, az ország északi felében meg is erősödik, sőt egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 26 fok között valószínű. Késő estére 14, 20 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett főként északon lesz időnként több a felhő. Itt zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Megélénkül az északnyugati, nyugati szél, időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között alakul.

Fejfájást hoz a hidegfront

A fokozatosan nyugodtabbá váló időt az okozza, hogy az átvonult frontzóna mögött szerdán napközben már szárazabb, stabilabb léghullámok érkeznek Magyarország fölé. Emiatt viszont egyre inkább a hidegfrontokkal együtt járó tünetek lesznek meghatározóak.

Az időjárás-érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás és fejfájás jelentkezhet. Gyakoribbak lehetnek a reumás fájdalmak, a görcsökkel járó megbetegedéseknél fokozódik a görcshajlam. A közlekedésben résztvevőknek érdemes tekintettel lenniük arra, hogy továbbra is a megszokottnál hosszabb lesz a reakcióidő.