Vágólapra másolva!
Délutánra megérkeznek a zivatarok. Több fokkal hűvösebbnek tűnik az idő az északnyugati szél miatt. Késő délután mindenütt csökken a felhőzet, kiderül az ég.
Vágólapra másolva!

Szerdán jobbára derült lesz az ég délnyugaton. Másutt a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Délután ezekből egy-egy zivatar alakulhat ki, főként nyugaton, de északon és keleten is. Heves zivatar, azaz 90 kilométer/óránál erősebb széllökések és 2 centiméteresnél nagyobb szemekből álló jégeső nem valószínű.

Késő délután mindenütt csökken a felhőzet, kiderül az ég, ez legkésőbb északkeleten következik be. Az északnyugati szél napközben többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul. Késő estére 15, 20 fok közé hűl a levegő.

Fokozatosan megszűnik a hidegfronti hatás, de még előfordulhat fejfájás, vérnyomás-ingadozás az időjárás miatt. A reakcióidő is hosszabb lesz a megszokottnál.

Csütörtök lesz a hét legmelegebb napja: kora délutánra 29, 34 fokig emelkedik a hőmérséklet. Hajnalban 11, 16 fokra kell számítani. Többfelé megerősödik a délnyugati szél. Az időnkénti felhősödés mellett sok lesz a napsütés.

Kis valószínűséggel heves zivatar és felhőszakadás alakulhat ki a Dunántúl északi részén. Ezért első fokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 liter csapadék hullhat egy négyzetméternyi felületre.

Ezért nem lesz kánikula

Csak érintik a Kárpát-medencét a Nagy-Britannia és Franciaország fölötti frontok felhőrendszerei. Közép-Európa fölött anticiklon erősödik meg, ami rendszerint csapadékmentes időjárást okoz. Most viszont váltakozó nedvességtartalmú légtömegek vonulnak át a Kárpát-medencén, ezért nem lesz zavartalan a napsütés.