Vágólapra másolva!
Heves zivatar és felhőszakadás miatt másodfokú riasztást adott ki tizenhat alföldi kistérségre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Estére, késő estére az intenzív zápor- zivatarzóna az északkeleti országrészre helyeződik át, vagyis ott lesz a több csapadék.
Vágólapra másolva!

A narancs riasztást Kiskőrös, Jánoshalma és Kiskunhalas, illetve a Heves-Makó vonalban fekvő tizenkét kistérségre adták ki 16 óra 14 perckor. Ezekben a kistérségekben rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több csapadék hullhat, vagyis ennyi liter eső zúdulhat egy négyzetméternyi felületre. Első fokú riasztás az ország területének háromnegyedén van érvényben a hirtelen érkező sok eső miatt.

Estére, késő estére az intenzív zápor- zivatarzóna az északkeleti országrészre helyeződik át, vagyis ott lesz a több csapadék. A zivataros idő csütörtökön is folytatódik az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint. Bárhol kialakulhatnak záporok, amelyekből elsősorban északkeleten eshet nagyobb mennyiségű, vagyis 40-50 milliméternél is több csapadék.

Másodfokú riasztást akkor ad ki az OMSZ, amikor a veszélyes időjárási jelenség károkat okozhat, akár személyi sérüléssel vagy balesettel. Első fokú riasztás olyan időjárási eseményre érvényes, amelyek ugyan nem szokatlanok, de veszélyesek lehetnek, ezért tanácsos óvatosnak lenni. A riasztás ténye azt jelzi, hogy egy-három órán belül megindulhat a zivatar.