Csak lassan melegszik az idő

Vágólapra másolva!
Északkeleten továbbra is hűvösebb van, de sok lesz a napsütés. Estig sehol nem lesz eső, zápor. A nyugati megyék fölé besodródhat egy-egy zivatar az esti órákban és éjszaka.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön csak kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja meg a napsütést az ország nagy részén. A hőmérséklet általában 27 és 32 Celsius-fok között alakul, de északkeleten csupán 25 fok körül valószínű. Napközben megélénkül az északnyugati szél. Csapadék estig nem várható, de a nyugati megyék fölé besodródhat egy-egy zivatar az esti órákban és éjszaka. Késő este 18 és 23 fok közé hűl a levegő.

Pénteken több órás napsütésre lehet számítani, helyenként átmenetileg erősebben megnövekvő felhőzettel. Északon egy-egy zápor előfordulhat. Hajnalra 8, 16 fokra csökken a hőmérséklet, kora délután 25, 32 fok között várható a csúcshőmérséklet.

A Balatonnál nyugat felől időnként több felhő is érkezhet a pár órás napsütés mellett. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 29 fok körül alakul. Késő este 23, 24 fok várható. A tó vize Siófoknál 22, a Velencei-tó Agárdnál 20 fokos.

Kezdetben északkeletről fúj a többnyire gyenge vagy mérsékelt, 5-25 kilométer/órás szél, majd a délelőtti óráktól változó irányú szélre számítsanak a vitorlázók, szörfözők. Időnként 25-30 kilométer/óráig megélénkülhet a szél.

Front továbbra sincs az ország fölött. Erős viszont az UV-B sugárzás, 11 és 15 óra között nem ajánlott napozni. Lassan az északkeleti országrészben is megszűnik a Kárpát-medencétől északkeletre a Magyarországtól örvénylő ciklon és magassági hidegcsepp hatása, emiatt ott is melegszik az idő. Megerősödik az anticiklon hatása, egyre melegebb, száraz levegőt szállítva a Kárpát-medence fölé.