Hatalmas viharok Dél-Amerikában

Hatalmas vihar pusztít az uruguayi fővárosban, Montevideoban
Vágólapra másolva!
Montevideó belvárosában köteleket feszítettek ki, hogy az embereknek legyen mibe kapaszkodniuk. A viharokat egy igen erős hidegfront átvonulása okozta.
Vágólapra másolva!

Eddig összesen kilencen vesztették életüket a Dél-Amerikán végigvonuló heves viharokban Paraguay, Bolívia, Uruguay, illetve Észak-Argentína és Dél-Brazília területén.

Szerdán Paraguayban az óránként 140 kilométer sebességű széllökések és a heves esőzések öt ember halálát okozták, és több mint nyolcvanan sebesültek meg. Paraguay fővárosa, Asuncion mellett négy katona halt meg, amikor beomlott szállásuk teteje. Egy tizenéves lányt egy repülő cégtábla ölt meg egy bevásárlóközpont mellett. A vihar országszerte legalább 5000 házat rongált meg, és teljesen felforgatta a főváros, Asunción egyik külvárosát.

Forrás: MTI/EPA/Ivan Franco
Hatalmas hullámok csapnak át a tengerparti védőgáton Montevideóban, ahol hatalmas vihar tombolt 2012. szeptember 19-én. A képre kattintva galéria nyílik

Az ítéletidő Paraguay szomszédait sem kíméli, Uruguayban és Bolíviában eddig két-két áldozatot követelt a tomboló vihar. Uruguayban négyszázan kényszerültek elhagyni otthonukat és 140 ezer háztartás - a lakosság 10 százaléka - maradt elektromos áram nélkül. A belvárosban hosszú köteleket feszítettek ki, hogy az embereknek legyen mibe kapaszkodniuk.

Forrás: AFP/Mario Goldman
A képre kattintva galéria nyílik

Uruguay fővárosában, Montevideóban ablakok törrtek be és több száz fa dőlt ki. A belvárosban köteleket feszítettek ki, hogy az embereknek legyen mibe kapaszkodniuk. A viharokat egy igen erős hidegfront átvonulása okozta.