Hol esik, hol süt a hétvégén

Vágólapra másolva!
Hullámzó frontzóna húzódik Magyarország fölött a hétvégén. Mindemellett napközben szinte mindenhol lesz több-kevesebb napsütés, és nem lesz hűvösebb a sokévi átlagnál.
Vágólapra másolva!

Elszórtan eső, zápor fordul elő az erősebben felhős helyeken és időszakokban. Ez megzavarhatja a szüretet, a kerti munkákat, és a kirándulást tervezőknek is érdemes számolniuk vele. Gyengül a nappali felmelegedés, de a hőmérséklet nem csökken a sokévi átlag alá.

Szombaton délelőtt változóan felhős idő lesz, több-kevesebb napsütéssel. Később megnövekszik a felhőzet. Estétől főleg északnyugaton, északon várható eső, zápor. Mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkül meg a déli szél. Hajnalban 10, 15 Celsius-fok lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 27 fok között alakul.

Vasárnap mindenütt felszakadozik a felhőzet. Napközben változóan felhős lesz az ég, főleg eleinte lehet elszórtan zápor. Az északnyugatira forduló szél megélénkül néhol erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 12, 17, kora délután 20, 28 fok között alakul.

Ismét hidegfront érkezik

Eleinte a melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek az újabb hidegfront előtt érkező melegebb levegő hatására. A fejfájásnak, migrénnek, levertségnek, fáradékonyságnak légköri okai is lehetnek. Szombat estétől ismét hidegfronti hatásra kell számítani. Ingadozhat a vérnyomás, fokozódhatnak a reumatikus fájdalmak, a görcsökkel járó megbetegedéseknél fokozódik a görcshajlam.

A hétvégén a környező országokban is változékony időre van kilátás. A rövidebb napos időszakok mellett gyakran beborul az ég. Elszórtan Észak-Olaszországban, továbbá Ausztriában, Szlovákiában és Ukrajnában pedig többfelé számítani kell esőre, záporesőre, helyenként zivatarra.