Vágólapra másolva!
Továbbra is frontzóna hullámzik a Kárpát-medence fölött. Emiatt egyre nedvesebb, egyelőre még meleg levegő áramlik Magyarország fölé is. Délkeleten 29 fokig melegszik a levegő.
Vágólapra másolva!

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, főleg délelőtt még több helyen erősen felhős idő lesz. Ezért csak rövidebb, délután már hosszabb időre süt ki a nap. Szórványosan fordul elő záporeső, sőt elsősorban a Duna-Tisza-közén délután zivatar sem zárható ki. Többfelé megélénkül a délies szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 Celsius-fok között várható, délkeleten azonban 28, 29 fok is előfordulhat. Békéscsaba és Szeged környékén lesz a legmelegebb. Késő estére 15, 20 fok közé hűl a levegő.

Kettős fronthatás

Eleinte még melegfront okoz fejfájást, fáradtságérzetet, napközben viszont már az észak felől érkező gyenge hidegfront hatása lesz érezhető, migrén is jelentkezhet miatta. A reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, csak néhol bukkan elő a nap. Többfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős csapadékkal. Helyenként megélénkül az északi, északnyugati szél. Hajnalban 12, 17 fok lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 25 fok között alakul.