Felkészülhetünk a mínuszokra

Vágólapra másolva!
A hidegfront miatt a jövő héten várhatóan már sehol nem lesz húszfokos meleg, sőt, a hajnali órákban már több helyen fagypont közeli hőmérsékletre is számítani lehet. Csütörtöktől jönnek a mínuszok a reggeli órákban.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos előrejelzése szerint hétfőn az északnyugati szél kezdetben még gyakran megerősödik, de napközben már mérséklődik a légmozgás. Mindeközben napos idő lesz kevés gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 Celsius-fok körül alakul.

Kedden nyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, néhol kisebb eső is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között, északkeleten 3 fok alatt alakulhat, míg a nappali órákban országszerte 13-18 fok között valószínű.

Szerdán átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, északkeleten, illetve délnyugaton kisebb eső, zápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 1-6 fok között alakul, de délnyugaton 6 foknál magasabb értékekre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-16 fok között valószínű.

Csütörtökön is előfordulhat egy-egy zápor, de általában napos idő lesz. A leghidegebb órákban a hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulhat. A legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között várható.

Pénteken elsősorban délnyugaton lehet néhol eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 11-16 fok között alakul. Éjszaka több helyen köd képződhet, amely szombaton fokozatosan oszlik majd fel.

Ezzel együtt szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, eső, zápor többfelé előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10 fok körül várható, a maximumok 11-16 fok között alakulhatnak.

Vasárnap nyugat felől csökken a felhőzet, de elszórtan még ekkor is számítani lehet esőre, záporra. Ekkor a leghidegebb órákban 6-11 fok lehet, a legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 12-18 fok között lesz - olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.