A fél országban készülhetünk talaj menti fagyokra

Vágólapra másolva!
Összesen tíz megyében lehet fagy szerda hajnalban - figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat. Egyes helyeken nem csak a felszín közelében, de két méter magasan is fagyhat, az Alföldön és a völgyekben pedig sűrű ködre is számítani kell.
Vágólapra másolva!

Szerdára már tíz megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható talaj menti fagy miatt. Az előrejelzés szerint szerdán Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád és Pest megyében, valamint a főváros területén is 0 Celsius-fok alá süllyedhet a hőmérséklet a felszín közelében.

A meteorológiai szolgálat keddi közleményében azt írta: hajnalban és reggel főként a Dunától keletre többfelé várható talaj menti fagy, de néhol 2 méteres magasságban is fagyhat. Emellett az éjszaka folyamán elsősorban az Alföldön és az Északi-középhegység völgyeiben várhatóan helyenként sűrű köd is képződik, amely szerda délelőtt fokozatosan oszlik majd fel.

Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 11-16 fok között alakulhat. Délnyugaton erősen felhős idő várható szórványosan esővel, estefelé viszont már máshol is eshet.