Sűrű köd jön az esőzés után

Vágólapra másolva!
Tartós ködre kell számítani szerda délelőttig a Dunántúlon. Már nem fog esni a héten, meleg lesz. Egy anticiklon miatt egyre nyugodtabb az idő. 
Vágólapra másolva!

Köd képződik szerdára virradó éjjel a Dunántúlon és a Dél-Alföldön. A köd több mint hat órán át tart majd, a látástávolság pár száz méterre korlátozódik. Emiatt első szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki a kilenc dunántúli megyére, valamint Bács-Kiskunra és Csongrádra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az éjszaka második felétől csökken a felhőzet nyugat felől. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 Celsius-fok között alakul. Nyugaton, délnyugaton lesz a hidegebb. Az Alpokalján néhol talaj menti fagy is lehet.

Délelőtt fokozatosan feloszlik a köd. A déli óráktól országszerte napos idő lesz. Eső reggel lehet még helyenként északkeleten. Élénk déli, délkeleti szélre kell számítani. Kora délutánra 14 és 19 fok közé melegszik a levegő. A napos időt az okozza, hogy egyre inkább a magas nyomás és a száraz levegő alakítja Magyarország időjárását.

Szerdán nem lesz front az ország felett. A fokozottan időjárás-érzékenyek ennek ellenére a melegfrontokkal járó tüneteket tapasztalhatnak a magasban kezdődő melegedés hatására. Náluk fejfájás, migrén, levertség, fáradékonyság, szédülés fordulhat elő. Az alvászavaroknak időjárási okai is lehetnek.