Vágólapra másolva!
Hétfőn még sokfelé lesz csapadék, kedden hideg lesz, szerdától pedig megindul a melegedés. Esős hosszú hétvégére lehet számítani.
Vágólapra másolva!

A Magyarország felett tartózkodó ciklon hétfőn tovább gyengül. A Tiszántúlon eső, máshol havas eső, hó hullhat. Délután és estefelé már elvékonyodik a felhőzet, éjjel már csak dél-délkeleten és az Alföldön lehet kiebb havazás, és maximum 5 cenitméter vastag hólepelt alakulhat ki. A helyenként erős szél estére gyengül.

Kedden hajnalban 0 és -5 fok között lesz a hőmérséklet (a derült, szélcsendes helyeken ennél hidegebb is lehet). A Tiszántúlon is megszűnik a hószállingózás. Napsütés átmenetileg mindenhol várható a felszakadozó felhőzet miatt. Este észak-északnyugat felől újabb felhőzet éri el Magyarországot, de csapadék ebből nem várható. A keddi csúcshőmérséklet 3-8 fok között lesz.

Szerdán változóan felhős idő várható, csapadék nélkül. Megélénkül a délkeleti szél, és melegszik az idő, a maximális hőmérséklet 7-12 fok lesz.

Csütörtökön és pénteken nedvesebb léghullám érkezik, amelyből az ország nagy részén eső, helyenként zápor hullik. A levegő tovább melegszik, így a hó mindenütt elolvad.

Szombaton csapadék nem várható, vasárnap azonban ismét lesz kisebb eső, főleg a Dunántúlon.